STABILPLANK

WoodyWood’s Stabilplank i europæisk eg.
Vi har valgt dette navn til vore 2-lags gulve med  6 mm tykt slidlag, fordi deres opbygning gør,  at de arbejder mindre end massive trægulve.  Det nederste lag er krydsfinér, der er en stabilisator, som gør denne type gulve mere velegnede til gulvvarme end de helt massive.  Mellemrummene, som altid vil opstå i fyringssæsonen på ikke flydende gulve, er minimale i WoodyWood’s Stabilplank.
Man kan også kalde denne type gulve for semi-massive trægulve, fordi det tykke slidlag næsten svarer til, hvad der ligger over feren på et 20 mm massivt trægulv, som også kun kan slibes ned til feren.  I stedet for at bestå af samme træsort i hele tykkelsen, består stabilplank af krydsfiner i den nederste del og massivt træ i øverste del.
Hvis man kan tale om en rangorden indenfor gulvtræsorter, ligger egetræ nok højest, fordi egen besidder en kombination af egenskaber, som ingen andre af de lyse træsorter kan matche.  Det gælder slidstyrke, stabilitet og struktur.  Se på Europas slotte og herresæder.  De fleste har egetræsgulve, og selvom moden skifter, så  går eg aldrig af mode.  Desværre har markedet svært ved at dække den nuværende efterspørgsel på  især massive  plankegulve, så priserne stiger; men heldigvis er træ et produkt, der kan genfremstilles, så vi udgår ikke. Det tager bare 80 – 100 år at genproducere et træ, der kan laves brede planker af. I stabilplank kan vi levere forskellige sorteringer.  Vi kan også tilbyde skræddersyede gulve; blot vi  får tid nok til det.  Vi indbyder derfor enhver bygherre, som har særlige gulvønsker, til at besøger os og få en snak om, hvad vi kan tilbyde.

Europæisk eg
(Qercus Rubur, Qercus Petraea)  er udbredt i størstedelen af Europa og i en del af Asien.  Eg er en meget slidstærk træsort, som kan anvendes til mange forskellige formål, bl.a. til gulve, og hertil er træsorten brugt i århundreder, både som parketstaver og som planker. Egetræ er klassisk og har så mange gode egenskaber ( formstabilt, lille tørresvind og temmelig modstandsdygtig overfor råd). Derfor har egetræsgulve vist sig at være mindre påvirkelige af modeskift. Man siger i branchen, at træsorter kommer og går; men eg består.

© Copyright 2022 | Hørmarken 7 | 3520 Farum | Tlf: 45560010 | info@danoutlet.dk |  Powered by: Webex ApS  | webuser_187656 i Farum, Sjælland, DK på Houzz

Ring 45 56 00 10