TERRASSEBRÆDDER

Terrasse Brædder

Terrasser i varige træsorter er dyrere end trykimprægnerede træterrasser, men til gengæld holder de meget længere. Vi har et stort udvalg og  lager af forskellige træsorter. Kom forbi og se de forskellige muligheder.

 

Red Balau (Shorea künstleri).

Træsorten tilhører en gruppe på 5 arter, som alle ofte kaldes Bangkirai, især hvis træet kommer fra  Indonesien.. Vor erfaring er, at den bedste bangkirai er  Red Balau fra Malaysia. Den er meget slidstærk og modstandsdygtig overfor råd, og den er forholdsvis nem at arbejde med (savning og boring).

Farven er rødbrun og årestrukturen er afdæmpet.  Gennem årene har vi importeret mange containere af denne træsort, og især i Tyskland er den blandt de foretrukne hårdttræssorter til terrasser.

Red Balau topper vort salg af varige hårdttræssorter til terrasser. Derfor importerer vi mange containere af netop denne træsort, og det hjælper os til at holde prisen nede og giver os mulighed for at imødekomme vore kunder i deres individuelle længdekrav, så spildet ved anlæg af terrassen bliver minimalt.
Vor Red Balau kommer fra Malaysia, hvor man bruger fod og tommer. Derfor kommer brædderne i alle længder fra 6 fod (1,83 m) stigende med 1 fod (0,305 m) op til 22 fod (6,71 m).Vi fører 2 dimensioner på lager, 21 x 145 mm og 25 x 145 mm. Desuden lagerfører vi strøer i samme træsort i dimensionen 45 x 90 mm samt stolper i 70 x 70 mm.

Man kan anvende trykimprægneret fyr som strøer. De er billigere; men man risikerer, at strøerne rådner før brædderne; især hvis strøerne ligger i et fugtigt miljø.

Red BalauRed Balau olieret 

Ipe (Handroanthus spp)

Sommetider solgt under navnet Lapacho, er den mest kendte af de varige hårdttræssorter, som anvendes til træterrasser. Voksested: Brasilien.  Ipe er den mest dimensionsstabile af de hårde sydamerikanske træsorter, og i hårdhed overgås den kun af greenheart og denya samt af aMbooo bambus.  Farven er rødbrun.  Årestrukturen er afdæmpet, men det gælder for denne som for de øvrige træsorter, der anvendes til terrasser, at de alle bleges og gråner efter en sæson eller to, så de alle kommer til at se næsten ens ud, hvis de ikke er overdækket. 
Ipe er den dyreste af de varige hårdttræssorter til terrasser, lige bortset fra teak, der er mindst dobbelt så dyr; men det er ikke indlysende klart, hvorfor ipe kan opnå en væsentlig højere pris i markedet end de bedste af de konkurrerende terrassetræsorter.

Cumaru (Dipteryx odorata)

Kommer fra det nordlige Sydamerika, er også en meget populær terrasse træsort, fordi den har alle de bedste egenskaber til netop dette brug. Cumaru er lidt mere rød end Red Balau og næsten ligeså hård som ipe. 

Den er mere retningsstabil end jatoba, som ligner den meget i farve og struktur.  Prismæssigt ligger den en del under ipe, som er den dyreste af de populære varige træsorter.

Cumaru

Garapa

Garapa (Apuleia leiocarpa)

Garapa (Apuleia leiocarpa)

er en sydamerikansk træsort, som er varig og ligeså formstabil som Cumaru og Red Balau. Den har en gylden farve og minder meget om Bilinga. Overfladen er glat og uden stærk åretegning. Garapa gråner med tiden til en lidt lysere grå farve end de røde terrassebrædder; men det kan være svært at skelne træsorterne fra hinanden efter et stykke tid i sol og regn.

Vi fører Garapa i vort sortiment, og den fås i lange længder ligesom Red Balau.

Eg (Quercus robur)

Af de europæiske træsorter er eg den bedst egnede til terrassebrædder, som ikke ønskes imprægneret. Eg er tungt, hårdt, slidstærkt og holdbart. Det indeholder fra naturens side garvesyre, som gør træet temmelig modstandsdygtigt overfor svamp og insektangreb.

Veddet har en lukket struktur, så vand vanskeligt kan trænge ind i cellerne og ødelægge træet.. Eg tilhører varighedsklasse 2 indenfor klassificeringen af træs holdbarhed. Eg arbejder ikke særlig meget, hvilket er med til at gøre træsorten velegnet til terrasser.

Bemærk dog at eg ikke fås i så lange længder som tropiske træsorter. Man skal derfor lave flere stød, når man lægger en terrasse af eg. Vores eg fås i 21x145mm og 30x145mm i faldende længder fra 1200 til 2800 mm.

Ege plankerEge terrasse

Eg terrasseplank

Bambus

aMbooo bambus terrassebrædder.

Bambus

Woodywood er distributør af aMbooo i Danmark.
Bambus er ikke bare bambus. aMbooo er i en klasse for sig.
Bambus er den hurtigst voksende plante i verden og dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion. aMbooo er produceret i en særlig højtryksproces, hvilket gør aMbooo til et særdeles hårdt materiale, som er ideelt til gulve og terrassebrædder; men også til staldinventar. På grund af fremstillingsmetoden er aMbooo meget retningsstabil og modstandsdygtig overfor slag eller bid fra heste.  

Bambus vokser markant hurtigere end træer – nogle bambusarter vokser faktisk over en meter pr. døgn, så hvor et egetræ er ca. 100 år om at vokse op, er en bambus typisk klar til at blive fældet efter ca. 4-6 år. Derfor er bambusprodukter  meget  bæredygtige.

Vi har indledt et tæt samarbejde med aMbooo.com, et stort velrenommeret tysk firma, som står for eksklusive bambusprodukter. Kun bambusstilke fra bæredygtigt forvaltede bambusskove bruges til fremstilling af aMbooo-produkter. Hver stilk skal være mindst 5 år gammel, og have vokset i højlandet. Kun højlandsbambus har tilstrækkelig stor styrke til, at imødekomme Ambooo’s krav til deres produkter. AMbooo terrassebrædder er fremstillet i en varmpresse med 4000 tons tryk, hvilket giver den hårde overflade på 10,7 på Brinell skalaen og en massefylde på 1250-1300 kg/m3.   

Hvorfor aMbooo

  • Meget holdbar og særdeles hård
  • Co2 neutral
  • Eksklusivt look
  • Varmt og naturligt look
  • Termisk behandlet, højdimensionel stabilitet
  • Helt rette brædder, ingen knaster
  • Meget god UV- og farvefasthed
  • Bliver ikke så hurtigt gråt som almindeligt træ.
  • Besøg aMbooo på Hørmarken 7 i Farum  
  • eller bestil din terrasse her: bambusterrasse.dk
Bambus

Bambus aMbooo

Sibirsk lærk

Sibirisk lærk

Sibirisk lærk

Også denne træsort bruges meget til terrasser. Den er væsentligt billigere end de tropiske varige træsorter Sibirisk lærk er halvvarig (varighedsklasse 2-3) og holder mindst lige så længe som trykimprægneret fyr. Vor sibiriske afskiber leverer en meget flot vare i dimensionen 27 x 140 mm x 4 – 6 m.

Douglas Fir

I Danmark kaldes denne træsort ofte for Oregon Pine. Træsorten er velegnet til terrasser. Det er en halvvarig træsort som Sibirsk lærk. Vi fører den i samme mål som lærken 27 x 140 mm x 4 - 6 meter. I samme træsort fører vi også planker med bomkant i tykkelserne 50 og 60 mm. Disse er velegnede til at lave havebænke og borde af. De fås i længder 4,50 og 5,0 m. Kom gerne forbi og udvælg plankerne selv.


Kom forbi og se den i vor udstilling.
Douglas Fir

Douglas Fir

Douglas terrassebrædder

Douglas terrassebrædder

Kom og se alle vores terrassebrædder på Hørmarken 7 i Farum
eller ring til os på tel. 45 56 00 10

© Copyright 2022 | Hørmarken 7 | 3520 Farum | Tlf: 45560010 | info@danoutlet.dk |  Powered by: Webex ApS  | webuser_187656 i Farum, Sjælland, DK på Houzz

Ring 45 56 00 10