TERRASSEBRÆDDER

Terrasse Brædder

Terrasser i varige træsorter er dyrere end trykimprægnerede træterrasser, men til gengæld holder de meget længere. Vi har et stort lager af disse, og hos os må kunderne gerne selv udtage de brædder, de synes bedst om.

Red Balau (Shorea künstleri).

Træsorten tilhører en gruppe på 5 arter, som alle ofte kaldes Bangkirai, især hvis træet kommer fra  Indonesien.. Vor erfaring er, at den bedste bangkirai er  Red Balau fra Malaysia. Den er meget slidstærk og modstandsdygtig overfor råd, og den er forholdsvis nem at arbejde med (savning og boring).

Farven er rødbrun og årestrukturen er afdæmpet.  Gennem årene har vi importeret mange containere af denne træsort, og især i Tyskland er den blandt de foretrukne hårdttræssorter til terrasser.

Red Balau topper vort salg af varige hårdttræssorter til terrasser. Derfor importerer vi mange containere af netop denne træsort, og det hjælper os til at holde prisen nede og giver os mulighed for at imødekomme vore kunder i deres individuelle længdekrav, så spildet ved anlæg af terrassen bliver minimalt.
Vor Red Balau kommer fra Malaysia, hvor man bruger fod og tommer. Derfor kommer brædderne i alle længder fra 6 fod (1,83 m) stigende med 1 fod (0,305 m) op til 22 fod (6,71 m).Vi fører 2 dimensioner på lager, 21 x 145 mm og 25 x 145 mm. Desuden lagerfører vi strøer i samme træsort i dimensionen 45 x 90 mm samt stolper i 70 x 70 mm.

Man kan anvende trykimprægneret fyr som strøer. De er billigere; men man risikerer, at strøerne rådner før brædderne; især hvis strøerne ligger i et fugtigt miljø.

Red BalauRed Balau olieret

Ipe (Handroanthus spp)

Sommetider solgt under navnet Lapacho, er den mest kendte af de varige hårdttræssorter, som anvendes til træterrasser. Voksested: Brasilien.  Ipe er den mest dimensionsstabile af de hårde sydamerikanske træsorter, og i hårdhed overgås den kun af greenheart og denya.  Farven er rødbrun.  Årestrukturen er afdæmpet, men det gælder for denne som for de øvrige træsorter, der anvendes til terrasser, at de alle bleges og gråner efter en sæson eller to, så de alle kommer til at se næsten ens ud, hvis de ikke er overdækket. 
Ipe er den dyreste af de varige hårdttræssorter til terrasser, lige bortset fra teak, der er mindst dobbelt så dyr; men det er ikke indlysende klart, hvorfor ipe kan opnå en væsentlig højere pris i markedet end de bedste af de konkurrerende terrassetræsorter.

Cumaru (Dipteryx odorata)

Kommer fra det nordlige Sydamerika, er også en meget populær terrasse træsort, fordi den har alle de bedste egenskaber til netop dette brug. Cumaru er lidt mere rød end Red Balau og næsten ligeså hård som ipe. 

Den er mere retningsstabil end jatoba, som ligner den meget i farve og struktur.  Prismæssigt ligger den en del under ipe, som er den dyreste af de populære varige træsorter.

Cumaru

Sibirsk lærk

Sibirsk lærk

Sibirsk lærk

Også denne træsort bruges meget til terrasser. Den er væsentligt billigere end de tropiske varige træsorter Sibirsk lærk er halvvarig (varighedsklasse 2-3) og holder mindst lige så længe som trykimprægneret fyr. Vor sibirske afskiber leverer en meget flot vare i dimensionen 27 x 140 mm x 4 – 6 m.

Kom forbi og se den i vor udstilling.

Eg (Quercus robur)

Af de europæiske træsorter er eg den bedst egnede til terrassebrædder, som ikke ønskes imprægneret. Eg er tungt, hårdt, slidstærkt og holdbart. Det indeholder fra naturens side garvesyre, som gør træet temmelig modstandsdygtigt overfor svamp og insektangreb.

Veddet har en lukket struktur, så vand vanskeligt kan trænge ind i cellerne og ødelægge træet.. Eg tilhører varighedsklasse 2 indenfor klassificeringen af træs holdbarhed. Eg arbejder ikke særlig meget, hvilket er med til at gøre træsorten velegnet til terrasser.

Bemærk dog at eg ikke fås i så lange længder som tropiske træsorter. Man skal derfor lave flere stød, når man lægger en terrasse af eg.

Ege plankerEge terrasse

Eg terrasseplank

Bilinga (Nauclea diderrichii De Wild)

Også kendt under navnet Opepe, er en anden træsort, som bruges meget til træterrasser - især i Tyskland. Også denne træsort er i varighedsklasse 1, og den er mere dimensionsstabil end flere af de øvrige terrassetræsorter. Voksested: Vestafrika.
 
Farven på nyhøvlet bilinga er gul, men den blegner til gylden efter en sæson med lyspåvirkning. Da bilinga ikke er så tung som f.eks. denya anvendes den også til beklædning af ydervægge, naturligvis med en anden profil end terrassebrædderne.

Denya (Cylicodiscus gabunensis Harms)

Også kendt under navnene Okan og afrikansk greenheart, er en ekstremt hård træsort, som er i varighedsklasse 1, og som hovedsagligt anvendes til formål, der stiller særlige krav til slidstyrke, holdbarhed og modstandsdygtighed mod råd og insektangreb. Denya er ligeledes den foretrukne træsort til hestebokse, da dyrene ikke bryder sig om at sætte tænderne i denne.

Voksested: Vestafrika. Denya har en gulbrun til rødlig farve med tunger af grønt i den kraftige åretegning, som er en af træsortens fortrin frem for mere strukturløse træsorter.

Kom og se alle vores terrasse brædder på Hørmarken 7 i Farum
eller ring til os på tel. 45 56 00 10

© Copyright 2020 | Hørmarken 7 | 3520 Farum | Tlf: 45560010 | info@danoutlet.dk |  Powered by: Webex ApS  | webuser_187656 i Farum, Sjælland, DK på Houzz

Ring 45 56 00 10